Waarom kiest u voor ons?

  • checkGoede Service
  • checkUitmuntende vakmanschap
  • checkScherpe prijzen
  • checkGoede kwaliteit
  • check7 jaar ervaring
OFFERTE AANVRAGEN
systemen
Diverse soorten vloerverwarming

Diverse soorten vloerverwarming

Door de techniek van tegenwoordig is er haast geen situatie meer denkbaar waar vloerverwarming om technische redenen niet zou kunnen worden toegepast. Vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming en als bijverwarming.

Hoofdverwarming:
Bij hoofdverwarming wordt alle warmte ‘gemaakt’ door de vloerverwarming; radiatoren zijn daardoor overbodig.

Bijverwarming:
Dit is een systeem waarmee de kou van de stenen vloer wordt gehaald. Echter is het vermogen van de verwarming onvoldoende voor het volledig verwarmen van de ruimte. Er zal dus een aanvullende verwarming moeten worden opgenomen; in de vorm van bijvoorbeeld radiatoren.


Wat komen we doen?

Bij het toepassen van vloerverwarming kan er worden gekozen uit twee systemen: verwarming door middel van water of verwarming door middel van elektriciteit.
Verwarmen door middel van water:

Bij dit systeem wordt de vloer voorzien van kunststof leidingen waar water door stroomt. De slangen worden aangesloten op een vloerverwarmingsverdeler. Deze verdeler functioneert als ‘tussenstation’ tussen de vloerverwarming en het centrale verwarmingssysteem. Op de verdeler is een pomp aanwezig die zorgt voor circulatie van het water in het vloerverwarmingssysteem. Verder zit er een thermostaatkraan op die voorkomt dat water van een te hoge temperatuur in het systeem (en dus in de vloer) stroomt. Deze unit mengt (afhankelijk van de stand van de thermostaatkraan) warm water met kouder retourwater (uit het vloerverwarmingssysteem) zodat zowel de vloer als de vloerverwarming op temperatuur blijft.

Verwarmen door middel van elektriciteit:

Hier wordt de warmte verzorgt door het aanbrengen van elektriciteitdraden vlak onder de vloertegels. Dit systeem is wat ons betreft alleen aantrekkelijk als er een snelle opwarmtijd nodig is in combinatie met een niet al te langdurige periode van verwarmen.(bijv. badkamer) ivm de hoge verbruik kosten. Wij gaan hier verder niet in op onze website maar u kunt daar altijd met ons contact over opnemen.

vlo_img

Vraag nu vrijblijvend en snel een offerte aan voor uw nieuwe vloerverwarming.